---
title: "Customer Disabled or Close"
space: "User Manual"
url: "https://docs.bcncl.com/user/manual/customer-disabled-or-close"
updated: "2026-06-03"
---

<b>Customer ကို ဆက်လက်၍ အသုံးမပြုတော့သော Customer များကို Disable or Close ပြုလုပ်နည်း</b>

ပြင်နည်း (၂) နည်းရှိပါသည်။

-	တစ်ဦးချင်းအားပြင်နည်း

-	Filter လုပ်ထားသော Customer များအား တစ်ပြိုင်တည်းပြင်နည်း တို့ဖြစ်ပါသည်။


## Customer တစ်ဦးချင်းအား ပြင်နည်း

- Customer List ထဲသို့ဝင်ပါ။<br>

- Close ပြုလုပ်လိုသော Customer ကို ရှာပါ။<br>
 
- တွေ့လျှင် Customer အမည်ကို တစ်ချက်နှိပ်ပါ။<br>
 
![](/files/Customer close 1.png)

- Setting Tab ကို တစ်ချက်နှိပ်ပါ။<br>

- Disabled ကိုအမှန်ခြစ်ပါ။<br>

- Save ကိုနှိပ်ပါ။

- Status တွင် Disabled နှင့် ပြပေးပါမည်။

![](/files/Customer close 2.png)


## Filter လုပ်ထားသော Customer များအား တစ်ပြိုင်တည်းပြင်နည်း

- Customer List ထဲတွင် ဖော်ပြထားသော Customer များထဲမှာ Close ပြုလုပ်လိုသော Customer များကို Check Box တွင် အမှန်ခြစ်ပေးပါ။

- Action ကိုနှိပ်ပါ။

- Edit ကိုနှိပ်ပါ။


![](/files/Customer close 3-1.png)

- Field တွင် Disabled ကိုရွေးပါ။

![](/files/Customer close 4.png)

- Value တွင် အမှန်ခြစ်ပေးပါ။

- Update ကိုနှိပ်ပါ။

![](/files/Customer close 5.png)




